SpeedGold
Wysłany: 2007-08-06, 13:44 Rejestracja Buggy
Witam wie ktos z was moze czy jest możliwość zarejestrowania buggy ?? Jeśli tak to jakie czynności należy wykonać ?? I jakie by były tego koszty?? Słyszałem że można zalłacić ubezpieczenie i jezdzić tym tak jak dzikiem :d ale czy to prawda ????
nie wiem dokladnie jak jest z pierwsza rejestracja. Co do tego ubezpieczenia to wszystkim mozesz tak jezdzic. Slyszalem ze ludzie rejestruja tak qudy. Tzn wykupuja ubezpieczenie i jazda. Tylko ze mozna wtedy do jakiejs predkosci jezdzic (chyba 20km/h:) ) i trojkat ostrzegawczy (no ale za to jedynie mozesz dostac mandat bo chyba auta ci nie moga zabrac). Na tej zasadzie rejestruje sie wlasnie kombajny itd :]
1. Kupujac buggy (np z allegro) kupujemy samochod zarejestrowany... Mozna go modyfikowac dowololi... no ale wiadomo cena konkretna... Chociaz jezeli chcemy miec buggy (z karoseria z wlokna szklanego) to chyba lepiej zainwestowac w samochod na chodzie niz w sam korpus.
2. Wszystkie firmy, ktore produkuja buggy za granica (np meyers manx) sa juz z homologacja, a wiec z rejestracja nie ma problemu... Ale znowu ta sama kwestia - kasa...
3. budujac samorobke mozna ja zarejestrowac jako SAM. Tak staraja sie robic ludzie majacy rurowce (popularne polskie na bazie maluszka) ale oprocz kasy, musimy jeszcze dostarczyc do urzedu cala dokumentacje samochodu (a zrobic cos takiego nie latwo)
4. no i jest jeszcze kilka haczykow by to zrobic :)
SpeedGold
Wysłany: 2007-10-09, 20:42
Ciekawe jak jest z tym ubezpieczeniem o czym pisałes wcześniej. Jeśli macie się kogoś wiarygodnego zapytać to pytajcie i dajcie odpowiedź na forum.
Witam Szanownych.
Ja swoje Buggy mam zarejestrowane jako VW GARBUS CABRIO , 1969 r. składak i tyle.
Przechodze coroczne przeglądy techniczne i nigdy nikt nie wnikał w nic , nie muszę dalej pisać , że miałem kilka razy nieprzyjemność z POLICE :) , za każdym razem dużo uśmiechu i życzliwości z ich str.
Co do ubezpieczenia , dla nich ważny jest aktualny przegląd techniczny i dowód rejestracyjny i to wszystko.
gorylek990
Wysłany: 2010-08-19, 17:42
Witam!
Kieruję się do was z pytaniem czy bardzo ciężko zarejestrować własnej budowy rurowca.
Już wyżej poruszono ten temat ale nie do końca.
Chciałbym się dowiedzieć co jest potrzebne do zarejestrowania go tj. czy są potrzebne atesty klatki bezpieczeństwa itd. Myślę nad zbudowaniem takiego pojazdu i śmigać po drogach. Jeśli droga jest długa i męcząca to zrezygnuję i będę jeździł po polnych drogach i torach wyścigowych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum